top of page

 

Ja sam Tatjana Joksimović, osnivač Jezičkog centra StarLand. 

Po profesiji sam profesor engleskog jezika i književnosti.

Mama Marka i Lare Joksimović.


Ideja o Starlandu

Po završetku studiranja na Filološkom fakultetu u Beogradu, dve godine sam radila kao profesor engleskog u jednoj privatnoj školi u Beogradu. Nastavu sam držala svim uzrastima, od najmladjeg, kao i firmama u osposobljavanju ovladavanjem veštinama komunikacije na engleskom jeziku.

 

Potom sam odlučila da se oprobam i u drugim poljima, tako da moje iskustvo seže u veoma šarolike segmente poslovnog angažmana: bila sam TV novinar/reporter, prevodilac za Telekom Srbija. Radila sam u UNICEF-u na programima posvećenim obrazovanju dece, ranog odrastanja i socijalne zaštite. 

Život tamo daleko

A onda sam,  sa svojim suprugom odlučila da se 2003. godine preselim u Kanadu, u Vankuver.

 

U Vankuveru sam završila koledž za turizam, odsek hotelijerstvo, i zaposlila sa u jednoj od vodećih agencija za oranizaciju kongresa. Sam život u Vankuveru, i funkcionisanje na engleskom jeziku, doneo mi je pravo otrežnjenje kada sam shvatila šta znači govorni jezik, jezik koji ima za cilj komunikaciju u pravom smislu te reci. 

 

Prekretnica

Tada se desio momenat koji je promenio naš dotadašnji način razmišljanja i stil života - rodio se naš Marko, a kada je napunio 2 godine, shvatili smo da želimo da odrasta u Beogradu, okružen pažnjom i ljubavlju bližnjih, a pre svega da se igra i razvija na svom maternjem jeziku. Posle 6 godina u Kanadi vratili smo se u Beograd, a ubrzo smo dobili i našu Laru, ćerkicu.

 

Sa značajnim međunarodnim iskustvom koje sam donela, nastavila sam karijeru u industriji turizma, radeći na promociji Srbije u svetu kao privlačne kongresne destinacije.

Roditeljstvo

Paralelno sa svojom karijerom, uloga majke bila je uvek najvažnija. Svesna izuzetnog značaja koji učenje jezika ima u ranom uzrastu, a u nedostatku vremena da sama uzmem stvar u svoje ruke i učim svoju decu engleskom jeziku, Marko i Lara su više godina učili engleski u nekoliko različitih škola jezika, po raznim metodama. A ja nisam bila zadovoljna, osećala sam veliku grižu savesti. Napredak nije bio očekivani, a ja kao roditelj nikada nisam imala krajnju povratnu informaciju - gde je moje dete u celoj ovoj priči? 

Odluka

I tu kreće moja priča i moja odluka da ovoga puta stvar zaista uzmem u svoje ruke i da napravim mesto gde će ne samo moja deca, vec i deca iz komšiluka, bloka, i šire, dolaziti u Starland, veselu školu svetskih jezika, gde će se osećati lepo, srećno, gde će dobiti mnogo pozitivne energije, i pre svega, znanje koje će moći da primene. Mi ćemo komunicirati, pričati, zaista pričati, pevati, držaćemo se našeg programa, ali ne po svaku cenu, bićemo spontani, srećni.

 

Starland je mala, butik škola, gde je fokus na kvalitetu, gde je svako dete pojedinačno tretirano. U Starlandu nije deviza što više kurseva, što više grupa, što više nivoa- naprotiv, mi želimo potpuni komfor koji podrazumeva mali broj grupa, veoma ograničeni broj polaznika, dovoljan predah izmedju grupa kako bi se bilo kakva guzva izbegla. Želimo atmosferu bez pritiska.

STARLAND danas

Posle 8 godina koliko StarLand postoji, mogu reći da je to škola u koju se dolazi po preporuci. To je najveće priznanje i najveća satisfakcija. Zadovoljstvo roditelja, srećno dete, doslednost u radu, profesionalizam, potpuna fokusiranost i usredsredjenost na ličnost, na dete (polaznika) kao individuu, lični pečat u radu – to je sve osnova koja je u suštini StarLand-a.

StarLand gradi svoju reputaciju na poverenju i kvalitetu u radu. Zadovoljni raditelj će preporučiti StarLand svome prijatelju, komšiji, kolegi sa posla. Kao majka dvoje dece uvek sam izbegavala izvikane škole u kojima su moja deca samo neki broj, stavka, kao na proizvodnoj traci, gde nisam imala uvid i povratnu inforamciju kako deca zaista napreduju, gde nikada nisam dobijala personalizovane izveštaje kako se moje dete zaista uklapa, na šta treba obratiti pažnju, koje su smernice, saveti. To je ono što ja želim da znam i da čujem – mi, roditelji ponakad nemamo pravu sliku o našoj deci. Ja želim da znam da postoji neko kome verujem i ko se stara o boljitku mog deteta. To je ono što želim u StarLand-u – komunikaciju sa decom i roditeljima na jednom višem nivou. Nećemo da samo pevamo pesmice i reprodukujemo sadržaje. Na našim časovima mislimo, komentarišemo, učimo da kritikujemo, pričamo. Priča nam nedostaje. U svakodnevnom životu, previše smo se ophrvali apliakcijama, informacijama. Mobilne tehnologije nas obuzimaju, nas i našu decu. Pažnja naše dece je sve manja, kraće traje, i zato što to to prepoznajem i vidim, mnogo polažem na priču, na razmenu informacija, na podsticanje radoznalosti i istraživačkog duha kod dece. Zbog toga naši časovi prodju za tren, zato želimo da traju duže. Čas proleti zato što mi radimo, pričamo, debatujemo.

STARLAND JE OTVOREN ZA SVE KOJI DELE NAŠ SISTEM VREDNOSTI. DOBRODOŠLI. STARLAND ŠIRI SVOJE SAZVEŽĐE!

 

 

 

 

 

bottom of page